ONZE HIKES

HET EVENEMENT

Het evenement zal bestaan uit twee hikes in twee dagen, waarbij gezamenlijk de toppen zullen worden bereikt van twee bergen in een van de mooiste gebieden van Europa: de Jungfrau Region in de Zwitserse Alpen! 

Interlaken, een stad in Zwitserland op een hoogte van 566m boven zeeniveau, behoort tot de top tien mooiste gebieden van Europa en wordt ook wel “de top van Europa” genoemd. De stad wordt omringd door de Alpen, maar ligt niet in de bergen en is daarom de perfecte plaats om een hike te organiseren. Interlaken ligt op ongeveer 850 km van Amsterdam.

De eerste dag zal bestaan uit vervoer met de bus vanuit Nederland en de aankomst op locatie. Op dag twee en drie staan de volgende hikes op de planning: Schynige Platte en de Faulhorn. De vierde dag is de terugreis per touringcar naar Nederland.

Schynige Platte

De Faulhorn is een geliefde berg onder de lokale bewoners van Interlaken. Vanaf het dal op 600m boven NAP start een route van 10km, waarbij we de top zullen bereiken op een hoogte van 2000m boven NAP. Afhankelijk van de groep, zal dit ongeveer 6 uur in beslag nemen. Voor de afdaling zullen we gebruik maken van een bergtrein.

Faulhorn

De start van deze hike ligt op een hoogte van 1050m boven NAP. Binnen 7 uur wordt verwacht de top te bereiken op een hoogte van 2680m. Via de gondel zullen we terugkeren naar de parkeerplaats in het dal, waar de bus klaar staat om ons terug te brengen naar de camping.

We gaan ons uiterste best doen om gezamenlijk de top van de berg te bereiken, want samen sta je sterk! Die eenheid is wat Ask The Mountains wil uitstralen. Na elke hike zal er een warme maaltijd worden geserveerd in de grote gemeenschapstent op de camping in het dal.