DIENSTEN

DE STICHTING

Ask The Mountains biedt hiking tours aan, specifiek voor veteranen en hun naasten (gezin, geliefden). Met eigen vervoer naar de locatie in Duitsland. Eten, drinken en accommodatie zijn geregeld!

Voor elke veteraan kan er ook een(+1) relatie mee

De dienst die Ask The Mountains wil leveren bestaat uit de volgende fases:

FASE 0
Onze hikes worden gepromoot op Instagram. Je kunt je aanmelden via ons e-mailadres. Zodra je plekje is bevestigd ontvang je via de mail verdere informatie.
0
FASE 1
De autorit naar Duitsland gaat doormiddel van eigen vervoer of carpooling welke via de groepsapp kan worden geregeld. De rit vanuit Noord Nederland duurt ongeveer tussen de 4 en 5 uur. Het komt ook voor dat deelnemers al een dag eerder richting Trier gaan en daar slapen in een B&B of hotel.
1
FASE 2
Bij aankomst op vrijdagmiddag 12:00 uur maken we kennis met de groep en eten we een gezamelijke lunch . Na de lunch pakken we onze spullen en gaan we beginnen aan onze eerste hike +/- 2 uur. Na de hike staat er een heerlijk avondmaal klaar. Na de maaltijd is er ruimte voor jezelf. Er zijn snacks en drinken, een gezellig kampvuur en spelletjes.
2
FASE 3
We ontbijten samen, optioneel kun je deelnemen aan een meditatie en daarna stappen we de auto's in op weg naar de volgende hike. Deze hike zal +/- 6 uur duren. Na de hike staat er een heerlijk avondmaal klaar. Na de maaltijd kun je doen waar je zelf zin in hebt. Er zijn snacks en drinken een gezellig kampvuur en spelletjes.
3
FASE 4
We ontbijten samen, optioneel kun je deelnemen aan een meditatie en daarna lopen we vanaf het verblijf naar de start van de laatste hike +/- 2 uur. Er staat bij terugkomst een lunch klaar en een moment om jezelf op te frissen voor we allemaal weer in de auto's stappen voor de terugreis naar Nederland.
4

FASE 0

Aanmelding via ons platform en informatievoorziening. De deelnemer kan zichzelf en één ander persoon aanmelden via het platform voor een persoonlijke kennismaking. Zij krijgen hierbij direct een trainingsschema toegestuurd, zodat zij zich geestelijk maar ook lichamelijk kunnen voorbereiden voor de hike tocht in Zwitserland. Ook zal er aan de deelnemers gevraagd worden een enquête in te vullen, waarin wij een inschatting kunnen maken hoe deze deelnemer omgaat met zijn of haar ziekte en hoe zij aankijken naar het traject waar zij in stappen met ons.

FASE 1

Persoonlijke kennismaking tussen de deelnemer(s) en ons bij de deelnemer thuis indien gewenst. Het kan voor een persoon met PTSS een ontzettende grote stap zijn om direct in een bus te stappen naar het buitenland met veel onbekenden. Door middel van deze persoonlijke kennismaking willen wij deze drempel en spanning verlagen. De combinatie van deze kennismaking en ingevulde enquête geeft ons een beeld hoe de deelnemer in het leven staat op dat moment. Mocht er aangegeven worden dat er al op korter termijn behoefte is aan wandelcoaching, dan willen wij dit al kunnen aanbieden.  

Een wandelcoach begeleidt degenen die dat willen, op hun route naar de uiteindelijke hike in de bergen van Zwitserland. De coach geeft positieve ondersteuning op deze soms moeilijk vol te houden route en biedt een luisterend oor. De wandelcoaching helpt daardoor vroegtijdig vastlopen te voorkomen door het positieve denken te stimuleren. De begeleiding in het hele proces behoort tot de kernactiviteiten van de Stichting. Samen met PTSS bergen verzetten.

FASE 2

Gezamenlijke wandeltocht in Nederland. Deze dag biedt de deelnemers de kans om elkaar te leren kennen, ook zodat ze weten met wie ze uiteindelijk naar Zwitserland gaan om gezamenlijk te hiken. Daarnaast is deze actieve dag voor ons een ijkpunt om te bepalen of de deelnemer in staat is om de berg te bewandelen in Zwitserland.

FASE 3

Het hiking evenement in Zwitserland inclusief wandelcoaching.

FASE 4

Nazorg en onderhoud contact tussen deelnemers via het actieve platform. Er zal een online platform worden opgezet waarbij de deelnemers contact kunnen zoeken met de stichting, maar juist ook met andere deelnemers. Sociale afzondering kan een kenmerk zijn van de gevolgen van PTSS, terwijl het juist zo belangrijk is om te praten en sociaal actief te zijn. Zo willen wij mensen de kans geven om bijvoorbeeld trainingsgroepjes te vormen of reünies in te plannen.